Pred nama su još jedni lokalni izbori, 16.5.2021 građani će birati predstavnike gradskih četvrti i mjesnih odbora. Ovo su važni izbori jer direktno utječu na budućnost našeg mjesta i biramo osobu/stranku koja će nas predstavljati naredne četiri godine. Prilika je to da se izlaskom na biralište ovlasti daju onima koji imaju konkretne prijedloge, program i rješenja, no na žalost ne vidimo da netko nudi tako nešto, pa će i dalje izbor biti težak.

Posljednjih 30 godina koliko postoji suverena Hrvatska građani Lučkog biraju lokalnu vlast, no moramo primijetiti da bez obzira tko je bio predsjednik ili član vijeća mjesnog odbora u posljednja tri desetljeća, nije dovoljno dobro iskoristio sve prilike i mogućnosti, a Lučko je i dalje bez konkretnih planova i ciljeva za budućnost, ako i postoji neki plan i program za budućnost mi mještani Lučkoga nemamo gotovo nikakve informacije o tome.

Kao mještana Lučkog najviše me smeta što o aktivnostima koje se dešavaju mještani znaju malo ili ništa. Naselje se vodi netransparentno, a potrebe građana gotovo nitko ne uvažava. Ne znamo točne razloge zašto neke stvari nisu napravljene, kada će biti napravljene i na čemu se sve radi da ubuduće naše mjesto bude kvalitetnije mjesto za život.

Ovim putem javno smo pozvali sve koji su se kandidirali za vijeće mjesnog odbora Lučko da se jave sa svojim programom i idejama kako bi ih putem ove stranice javno predstavili svim mještanima Lučkog i kako bi svi mještani imali pristup informacijama o tome što, kada i kako se namjerava poduzeti u naredne četiri godine. Pokušali smo predstaviti sve kandidate, ali do danas sa svojim planom i programom za naredne četiri godine javili su se samo iz MOŽEMO, SDP-a i Nestranačka lista br. 8. te smo njihove kanidate, planove i program predstavili na ovim stranicama.

Lučko.info ne favorizira niti jednog kandidata niti stranku i svima smo dali jednaku priliku da se javno izjasne o svojim planovima za vijeće mjesnog odbora Lučko.

U Lučkom je premalo toga napravljeno, a ono što je napravljeno smatramo da je moglo i trebalo biti brže i bolje obavljeno. Obnova doma zdravlja i škole jedino je što je vidljivo, a osobno smatram da bi do toga došlo bez obzira tko je na vlasti jer to je nešto što građani traže već dugo, te je to bila osnovna potreba građana, a građani to financiraju raznim doprinosima i porezima.

Godinama se već govori o kanalizaciji, koja nam je prijeko potrebna i koja će zasigurno "nekad" i doći do naših domova, znamo i svjesni smo da je to veliki projekt na kojem se radi već dugo i da su u toj priči sudjelovale razne vlasti i predstavnici te smatramo da je konačno došlo vrijeme da se počne s realizacijom tog projekta. Kanalizacija nikako ne bi smjela biti predizborno obećanje i samo jedna od točaka budućeg programa bilo koje stranke i kandidata, nego osnovni zadatak na kojem će se svakodnevno raditi kako bi što prije došlo do realizacije. Osim kanalizacije ne vidimo i ne čujemo da je netko od kandidata za vijeće mjesnog odbora Lučko predložio neke konkretne planove.

Tko se kandidirao za vijeće mjesnog odbora Lučko?
Odlično je to što se pokazao veliki interes za kandidaturu i što imamo puno kandidata koji se žele prihvatiti ovog nezahvalnog posla i pozicije, no po prezimenima i adresama vidljivo je da su neki izbore shvatili kao obiteljski posao i kandidirali cijela kućanstva i obitelji, vjerojatno u nedostatku podrške ostalih mještana. Ima i nekoliko onih koji su već imali priliku biti predstavnici vijeća i mogli su pokazati što znaju i mogu, iako nisu napravili dovoljno ponovno se kandidiraju iz nama nepoznatih razloga, no to je politika i demokracija, svi imamo prava, a mi građani imamo pravo birati one za koje smatramo da će najbolje zastupati naše interese i potrebe.

16-tog svibnja bit će prilika za Vas mještane naselja Lučko da odaberete nekoga s liste. Pokušat ćemo kontaktirati sve kandidate i ovdje predstaviti njihove planove i programe, kako bi Vas građane informirali o njihovim planovima za naredni mandat.
Trenutno raspolažemo samo informacijom tko se kandidirao, listu je predstavilo državno izborno povjerenstvo, a više detalja o kandidatima (adresa i godina rođenja) možete pronaći na poveznici https://www.zgizbori.hr/

AGRAMERI - NEZAVISNA LISTA (NISU NAM DOSTAVILI PROGRAM)
1. IVAN TOMIĆ; HRVATSKI LESKOVAC, (Nositelj liste)
2. MARICA TOMIĆ; HRVATSKI LESKOVAC,
3. ARNELA BRAKUS; LUČKO
4. MATEJA TOMIĆ; HRVATSKI LESKOVAC
5. FRANKA-PETRA TOMIĆ; HRVATSKI LESKOVAC
6. MARIO ČONDRIĆ; LUČKO
7. DARIO ČONDRIĆ; LUČKO


"BANDIĆ MILAN 365 - STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI"
(NISU NAM DOSTAVILI PROGRAM)

1. BORIS PETROVIĆ; LUČKO
2. BISERKA PETROVIĆ; LUČKO
3. IVICA ILIĆ; LUČKO
4. JASNA ANTIĆ; LUČKO
5. SNJEŽANA TADIĆ; LUČKO
6. DIJANA LABUS; LUČKO
7. IVAN ARAČIĆ; LUČKO


KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA (NISU NAM DOSTAVILI PROGRAM)
1. STJEPAN CRNEČKI; LUČKO
2. DANICA LUKEC; ZAGREB
3. VERICA LACKOVIĆ; LUČKO
4. JANJA NOVINC; LUČKO
5. DRAGAN MILIČEVIĆ; LUČKO
6. NEVENKA DRINOVAC; LUČKO
7. KATA ŠUŠAK; LUČKO


DOMOVINSKI POKRET - DP ZELENA LISTA (NISU NAM DOSTAVILI PROGRAM)
1. MILJENKO VRBANOVIĆ; LUČKO
2. ANTO NUJIĆ; LUČKO
3. MATEO IVIČEK; LUČKO
4. IVONA IVIČEK; LUČKO
5. ZLATKO NOGALO; LUČKO
6. MIRO VRBAT; LUČKO
7. MANDICA VRBANOVIĆ; LUČKO


HDZ, HSLS, HSU (NISU NAM DOSTAVILI PROGRAM)
1. MIROSLAV PUNTAR; LUČKO
2. DARKO JURIČEK; LUČKO
3. TOMISLAV BABIĆ; LUČKO
4. JAKOV KULIĆ; LUČKO
5. ŽELJKO ČEHULIĆ; LUČKO
6. STJEPAN ŽOLEK; LUČKO
7. ŽELJKO MARIĆ; LUČKO


MOŽEMO! ZAGREB JE NAŠ!, NOVA LJEVICA - NL, ORaH, NEZAVISNA LISTA 
1. MARKO VRANIĆ; LUČKO
2. MARTIN LUKIĆ; LUČKO
3. MARIO SELNIK; HRVATSKI LESKOVAC
4. JADRANKA KNEŽEVIĆ; LUČKO
5. ANTONIO FARAGO; LUČKO
6. MARIJANA JURAS; LUČKO
7. KRISTIJAN KRAJAČIĆ; LUČKO

 

 

 


SDP
1. SINIŠA VIDOVIĆ; LUČKO
2. IVAN CIKRON; LUČKO
3. IVAN HAJDINJAK; LUČKO
4. LEA CIKRON; LUČKO
5. DRAŽEN CIGANOVIĆ; LUČKO
6. EVELINA CIKRON; LUČKO
7. ŽELJKO TALAN; LUČKO

 


 

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA
1. DARKO ŠPIŠIĆ; LUČKO
2. EUGEN FRATRIĆ; LUČKO
3. MARKO TOLJAN; LUČKO
4. SNJEŽANA POLJAK; LUČKO
5. VLADIMIR KOŽIĆ; LUČKO
6. MATO KOVAČEVIĆ; LUČKO
7. DANIJEL BIONDIĆ; LUČKO

 

 

 

 


NEZAVISNA LISTA - VESNA ŠKARE OŽBOLT-NL
(NISU NAM DOSTAVILI PROGRAM)

1. DAVID MAJSTOROVIĆ; LUČKO
2. MARINA KALIĆ; LUČKO
3. INES SAVIČIĆ; LUČKO
4. ZORAN PIPLICA; LUČKO
5. MAJA ROŠČIĆ; LUČKO
6. DAJANA KATIĆ; LUČKO
7. IVAN KALIĆ; LUČKO

TOP