NASLOVNA
LUČKO
FOTO GALERIJA
KNJIGA GOSTIJU
INFORMACIJE
PROBLEMI
KARTA
NK LUČKO
OGLASI
DOM ZDRAVLJA
ŠKOLA LUČKO
AERODROM
BUS
VRIJEME


 

 

IZRADA WEB STRANICA

 KNJIGOVODSTVENE USUGE
www.konto-ks.hr

 

 

Veterani obilježili 30 godina postojanja!

    Hrvatsko proljeće 1971. godine pobuđuje u narodu i druge naćine okupljanja, razonode i veselja, te se u travnju formira liga Veterana pod okriljem Zagrebačkog nogometnog saveza koja djeluje i danas sa preko 2500 igrača i djelatnika. Povijest jednog od najstarijih klubova Novog Zagreba seže čak u daleku 1931. godinu kada su bila moderna "lešnata" igrališta pa se naravno na takvom igralo i u Lučkom, na starom placu u današnjem centru Lučkog gdje se sada nalazi skladište građevnog materijala. Igralo se pretežno sa srcem jer je u ono vrijeme imati kopačke bila privilegija, pa su onako pokrpane i stare išle iz generacije u generaciju. 

 

    NK Lučko Jedan je od najstarijih nogometnih klubova u Novom Zagrebu, osnovan je 1932. godine, a osnovao je i veteransku momčad 1977. Momčad veterana osnovali su stariji igrači Lučkog, a najaktivniji su bili Rade Kosev, Ivan Kolarić i Talan. Momčad veterana natjecala se uglavnom u  II ligi, a veterani su se uspjeli plasirati i u I ligu gdje su postigli skromne rezultate. Od prve godine za momčad veterana "Lučkog" nastupali su Talan, Kolarić, Kosev, Balen, Studen, Kobeščak, Holjak, Prebek, Porecki, Markoci, Babić, Mučnjak i Matošec, a kasnije im se priključuju Pečnik, Papić, Vogrin i Nikolić. U momčadi iz 1996 igrali su Ivan Palčić, Ante Vuletić, Željko Šilobadec, Stjepan Iviček, braća Kosanović, Zdenko Matković, Stjepan Kralj, Ivan Turk, Darko Magdić, Stjepan Burija, Ivica Topčić, Davor Švigir, Danijel Zrinski i drugi . . .    Naziv kluba nije oduvijek bio kao danas NK Lučko, nego se kroz vrijeme i sisteme mjenjao kao i njegov grb. Prvo je bio NK Velebit, NK Sijač. Zatim nakon rata poprima ime tog vremena NK Mlinostroj, da bi pedesetih godina promjenio ime u NK Ventilator, po firmi koja je tada zapošljavala večinu igrača i stanovnika Lučkog.
nogomet
 
   Veterani se pojavljuju dakako kasnije. Nakon osnivanja vetaranske lige 1971 godine, NK Lučko se pojavljuje 1975. tek kao revialna momčad (mršavi i debeli, stari i mladi) da bi se oformili i uključili u ligu 1977 godine. Ove godine NK Lučko bilježi 30 godina postojanja i igranja.
Na slici je najstarija momčad veterana: Kosev, Garašić, Pipić, Matelko, Benac, Talan, Pavlić, Kralj, Kralj J, Kralj M, Božić, Studen, Balen, Juriček, Perica, Kobeščak.

Stoga bi se evo u ovoj generaciji zahvalio nekim prijateljima i dobrim ljudima:
Joži kaj nam dozvoli tu i tam igrati na glavnom, Juri i njegovim čevapima i močvari, Šileku jer nas trpi i uvjek nekaj nareže, Bubiju, Srki i Ivi jer brinu o roštilju, Geri za vrhunski gulašec, Saši na pjesmarici, Šerafu i Zagorcu na tekućoj podršci, Bošku i ježdovačkoj vezi na bodrenju, Mlakaru na brizi, Koletu na taktici, Raletu i Anti na druženju, Boži Jeliniću na sponzorstvu, i još mnogim prijateljima ovog društva, pa i svim protivnicima koje smo pobjedili....

1991
    Neka mi ne zamjere oni koje sam zanemario jer bi mogao nabrajati još sigurno na dvije stranice, pa nakraju krajeva ovaj tekst pisan je iz pozicije jednog "golmana" između dvije grede.

Uživajmo i igrajmo dok smo tu, dok nas ima!

 Božidar Šaka