Škola Lučko

Osnovna škola Lučko je jedna od starijih škola u Hrvatskoj i njena je dosadašnja povijesna tradicija duga 147 godina. Istina da se nastava i prosvjetna djelatnost odvijala najprije u prenoćištu za putnike, te da se od 1893. godine sagradila nova škola (sadašnja stara škola) koja je primila učenike u svoje okrilje do 1963. godine, a 1964. godine je otvorena sadašnja škola i tu se do danas odvija odgojno obrazovni proces. Dakle, u tih 147 godina kroz ovu je instituciju je prošlo tisuće i tisuće učenika i kasnije uglednih građana grada Zagreba i naše domovine.

Važno je naglasiti da je škola konačno nakon 2 godine gradnje u jesen 1999. godine dobila  od grada Zagreba novu športsku dvoranu, a isto tako i 4 nove učionice u kojima je i nova informatička učiona. Ti prostori omogućili su puno kvalitetniji odgojno obrazovni rad te odterećuju sve veći priliv novih učenika. Naime u zadnje 4 godine evidentiran je porast učenika (ovog trenutka ima 820 učenika), jer je u tijeku posljednjih nekoliko godina pojačana izgradnja novih kuća i doseljavanje stanovništva. U današnje vrijeme školi ponovno nedostaje prostora za rad s svim razrednim odjeljenjima.

Na kraju sve ovo ne bi bilo potpuno kada nebi pohvalili one koji rade u OŠ. Lučko, a to su prije svega učitelji koji marljivo i zdušno odgajaju i obrazuju generacije novih učenika. Također marljivo se uključuju i obavljaju svoje dužnosti i tehničko i administrativno osoblje te pedagoška služba. Tu su roditelji naših učenika dali također veliki doprinos uspjehu naše škole, a neki su aktivno sudjelovali u radu školskih odbora i ZDŠ te tako pomogli školi.

Više informacija o radu škole potražite na web stranici škole http://os-lucko.skole.hr

Osnovna škola Lučko
Puškarićeva 102
centrala: 01 / 6531 301
tajništvo: 01 / 6530 120
pedagoginja: 01 / 6547 305
ravnatelj: 01 / 6547 123
fax: 01 / 6530 121
mail: ured@os-lucko.skole.hr

TOP